Trek de aandacht met een vlag

Trek de aandacht met een vlag

Het eerste bewijs van vlaggebruik stamt uit de Romeinse tijd. Deze gebruikten het om berichten over te seinen en was het dus vooral een communicatiemiddel. Het is erg waarschijnlijk dat vlaggen daarvoor ook al werden gebruikt, maar hier is geen bewijs van. Nu passen we vlaggen toe op een groot aantal doeleinden. Voor het vertellen van een gebeurtenis, het overbrengen van een overtuiging, een nationaliteit, een reclameboodschap of om te laten zien waar je bent. Je kunt kleine tafelvlaggen bestellen, grote banners en standaardvlaggen, bandoeken en deze met een persoonlijke of zakelijke boodschap laten bedrukken. Wat moet je in de gaten houden als je een vlag wilt plaatsen?

Bouwvergunning nodig?

In sommige gevallen heb je een bouwvergunning nodig voor het plaatsen van je vlag. Dit is het geval als je meer dan één vlag op je erf wilt laten plaatsen of als de vlaggenmast hoger is dan 6 meter. Verder zijn er geen regels verbonden aan het plaatsen van je vlaggenmast. Vaak wordt dit gedaan op een manier waarmee er eenheid wordt geschept in de straat. De mast wordt dan op dezelfde lijn gezet als die van de buren. Maar hier ben je dus zeker niet toe verplicht.

Het soort mast

Het soort mast is ook van belang. Je kunt een polyester vlaggenmast bestellen, maar ook hout en aluminium is een optie. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo moet hout goed worden onderhouden maar is het wel natuurlijk, is aluminium sterk maar krasgevoelig en kun je bij polyester een naad zien van het gieten maar is het wel voordelig. Laat je goed inlichten voordat je een beslissing maakt.

De vlag zelf

Natuurlijk is er ook de vlag zelf. Welk soort wil je, wat moeten de afmetingen zijn, wat wil je erop hebben en welk materiaal heb je nodig? Al deze keuzes hebben invloed op het uiteindelijke uiterlijk. Leg dus altijd je situatie voor aan je vlaggenleverancier, zodat je met de meest effectieve vlag voor jouw doeleinde naar huis gaat.