Veiligheid voorop

Veiligheid voorop

Een ongeluk zit in een klein hoekje zeggen ze weleens. En in vele gevallen is dit waar, ook op je werk. Vooral als je ervaring krijgt en je handelingen routine worden is het tijd om op te letten. G4S Safety Solutions verkoopt veiligheidsproducten zowel voor werkgevers, voor privé gebruikers als voor zelfstandig ondernemers.

Gasdetectie

Uiteraard is het belangrijk dat je goed beschermd bent als je een ruimte binnen gaat waar gassen vrij kunnen komen. Vaak kun je dit zelf niet merken en adem je deze potentiële schadelijke stoffen al in voordat je er erg in hebt. Een gasdetector kan in deze gevallen de zuiverheid van de lucht meten en geeft en alarm als er iets vreemds wordt gemeten. Deze instellingen kun je vaak zelf bepalen.

Adembescherming

Als je een baan doet waarbij je ruimtes in moet waar schadelijke lucht hangt, kun je gebruik maken van adembescherming. Denk hierbij aan stofmaskers en gelaatsmaskers, maar ook maskers met aangeleverde zuurstof. Werk je regelmatig met asbest of glaswol? Dan zal je deze ongetwijfeld nodig hebben. Met adembescherming garandeer je schone lucht in elke situatie.

Valbeveiliging

Veel ongelukken gebeuren omdat men ergens van af valt. Na een tijdje voel je je op een bepaalde hoogte misschien zeker genoeg en dat is wanneer de situatie het gevaarlijkst is. Zo gauw je vergeet dat je op hoogte werkt is één misstap genoeg. Zorg er daarvoor voor dat jij of je werknemers altijd goed zijn verankerd en dat er niks kan gebeuren.

Veiligheid voorop

Vaak is het mogelijk om bovenstaande producten te kopen, maar je kunt ze ook huren voor als je ze alleen tijdelijk nodig hebt. Het spreekt voor zich dat het altijd belangrijk is om een ongeluk te voorkomen. Het maakt niet uit hoe goed je bent in je werk of hoe stevig je staat, met de gepaste bescherming stel je veiligheid voorop.